strona startowa ulubione
wybierz język wersja językowa plwersja językowa enwersja językowa dewersja językowa ruwersja językowa frwersja językowa lt
dla niepelnosprawnych - informacje
niedziela, 25 sierpnia 2019   pogoda

Aktualności

"SMAKI WARMII, MAZUR ORAZ POWIŚLA NA STOŁACH EUROPY"

23 października 2009
dodał(a): Basia

"SMAKI WARMII, MAZUR ORAZ POWIŚLA NA STOŁACH EUROPY"

IV edycja konkursu

organizowanego przez  Warmińsko-Mazurską Izbę Rolniczą we współpracy z Samorządem Województwa Warmińsko-Mazurskiego oraz

Europe Direct Warmia i Mazury

zgłoszenia do dnia 26 października 2009 r.

 

Celem konkursu jest m.in. zebranie unikatowych przepisów kulinarnych w broszurze “Smaki Warmii, Mazur oraz Powiśla na stołach Europy”, promowanie jedynych w swoim rodzaju produktów żywnościowych, specyficznych dla naszego regionu oraz zachowanie niepowtarzalnych smaków potraw.

 

W 2009 roku organizatorzy zaplanowali trzy finały subregionalne konkursu:

- w Elblągu – 7.11.2009

- w Ełku – 14.11.2009

- w Szczytnie – 28.11.2009

oraz finał regionalny konkursu w Olsztynie – 5.12.2009r.

 

Uczestnikami konkursu mogą być mieszkańcy województwa warmińsko-mazurskiego - osoby fizyczne, przedsiębiorcy, szkoły oraz organizacje zrzeszające osoby fizyczne, w tym koła gospodyń wiejskich, którzy do dnia 26 października 2009 prześlą wypełnione karty zgłoszenia.

  • Osoby fizyczne mogą się zgłaszać do konkursu mailem (europe_direct@olsztyn.wmirol.org.pl), faksem (89 535-48-43) oraz listownie (Europe Direct Warmia i Mazury Al. Piłsudskiego 32, 10-578 Olsztyn).
  • Przedsiębiorstwa i szkoły mogą się zgłaszać mailem (bjz@warmia.mazury.pl), faksem (89 521-98-59) oraz listownie (Urząd Marszałkowski Województwa Warmińsko-Mazurskiego, Biuro Jakości i Znaków Regionalnych, ul. Emilii Plater 1, 10-562 Olsztyn).

Zgłoszone produkty będą oceniane w dwóch kategoriach:

I.Produkty regionalne oceniane w następujących grupach:

a) Produkty regionalne pochodzenia zwierzęcego

b) Produkty regionalne pochodzenia roślinnego

c) Napoje regionalne

d) Inne produkty regionalne

II.Potrawy – konkurs w tej części zostanie przeprowadzony dla dwóch grup uczestników:

a) Przedsiębiorstwa (restauracje, zajazdy, masarnie, cukiernie, gospodarstwa agroturystyczne powyżej 5-ciu pokoi) i szkoły;

b) osoby fizyczne i organizacje zrzeszające osoby fizyczne (w tym koła gospodyń wiejskich) oraz gospodarstwa agroturystyczne do 5-ciu pokoi.

 

Do pobrania:

Regulamin Konkursu

Karta zgłoszenia

Formularze zgłoszeniowe z dopiskiem "SMAKI WARMII, MAZUR ORAZ POWIŚLA NA STOŁACH EUROPY" należy przesłać najpóźniej do dnia 26 października 2009 r.

 

źródło: www.wmirol.org.pl

-
Gizycko.pl - Urząd Miejski w Giżycku. Wszelkie prawa zastrzeżone (c) 2007.
RSS